Ev eşyalarını temizlemekten eşyalarınızı paketlemeye kadar, bir evin tamamını taşımak kolay bir işlem değildir. Neyse ki, sizden önce yapılan binlerce taşımadan süzülen tecrübeler size ışık tutarak işinizi kolaylaştıracak. İşte herkesin yeni bir eve taşınırken kullanabileceği çok kolay 15 ipucu ve püf noktası.
Geri dönüşüm teslim noktalarında ücretsiz taşıma kutuları bulun
Elektronik cihazlar ve cihazlar için orijinal kutularını yeniden kullanın
Taşımak istemediğiniz eşyalardan kurtulun
Eşyalarınızı paketlemeden önce fotoğraflarını çekin
Hafta ortası bir taşıma tarihi seçin
Yeni evinize doğru yolan çıkan eşyalarınızı takip etmek için bir kutuya tam şarjlı bir iPad veya başka bir iOS cihazı yerleştirin
Taşıma kutuları ve ev eşyalarınızı yapışkan renkli notlarla kodlayın
Tabaklar, kâseler ve cam eşyalar için köpük torbalar kullanın
Yanınızda bir kapı durdurucu getirin
Ağır eşyaları küçük kutulara koyun
Bir nakliye sonrasında kutuları düzleştirin ve daha sonra saklayın
Nakliye kamyonunun bir park yeri olduğundan emin olun
Dışarı çıkmadan önce dolapları, çekmeceleri, aletleri ve dolapları kontrol edin
Yeni evinizi bir an önce yeniden canlandırın
Taşınma günü temel ihtiyaçlarınızı yanınıza alın
Karton kutular için zor kazandığınız parayı harcamayın. Bunun yerine, yerel geri dönüşüm teslim noktalarınızda ücretsiz taşıma kutuları arayın. Yakınınızda yeni taşınan biri varsa sizin için mükemmel bir kutu kaynağıdır. Çevremizdeki bakkal ve marketlerden kolayca kutu bulabilirsiniz. Ücretsiz taşıma kutuları bulma konusunda daha fazla tavsiye için burayı kontrol edin.
Taşıma kutulardan bahsetmişken, eskilerini yeniden kullanmayı unutmayın. TV'den bilgisayara kadar çoğu elektronik büyük veya küçük cihaz karton kutularda gelir. Hala bu kutulara sahipseniz, taşıma için onları yeniden kullanmanızı öneririz. Bu, yalnızca cihazlarınızın kutuya tam olarak sığmasını sağlamakla kalmaz, aynı zamanda sizi kutulara para harcamaktan da kurtarır.
Eski ağır mobilyalar, eski giysiler ve diğer kullanmadığınız ev eşyaları size yük mü oluyor? Bu eşyaları hayır kurumlarına ya da ihtiyaç sahiplerine bağışlamak her şeyi kendiniz taşımak zorunda kalmaktan kurtarır, bu da taşınmaya odaklanmak için daha fazla zamanınız olacağı anlamına gelir.
Evinizi Sistemli Pro Nakliyat aracılığı ile taşıyorsanız eşyalarınızı paketlemeden önce, tüm kırılgan ve / veya değerli eşyaların "önce" fotoğraflarını çektiğinizden emin olun. Taşınma sırasında bir sorun olursa fotoğraflar sorunu çözmemizde bize ve size kolaylık sağlar.
Taşınırken paradan tasarruf etmenin bir yolu da, hafta ortası, ay ortası taşıma tarihini seçmektir. Talebin en yüksek olduğu hafta sonları evden eve taşınmak şüphesiz daha pahalı olacaktır.
Uzun mesafeli taşınmanız için mi hazırlanıyorsunuz? Ne kadar uzağa taşındığınıza bağlı olarak, eşyalarınızın yeni eve teslim edilmesi birkaç gün sürebilir. Eşyalarınızın her zaman nerede olduğunu takip etmek için kamyona yüklenen kutulardan birinin içine bir iPad yerleştirmeyi deneyin. İOS cihazınızın nerede olduğunu her zaman takip etmek için "iPhone'umu Bul" aracını kullanabilmeniz gerekir, bu da eşyalarınızın nerede olduğunu size söyleyecektir.
Taşıma sırasında kutularınızı renklerle kodlamak için basit renkli yapışkanlı not kâğıtları kullanın. Örneğin, bağışlamak istediğiniz her şeyin üzerine yeşil bir yapışkanlı not ve satmak istediğiniz herhangi bir şeyin üzerine kırmızı bir yapışkanlı not koyun. Turuncu yapışkanlı notları mutfak eşyalarının bulunduğu kutulara yerleştirin; ofis malzemeleri vb. içeren kutulara mavi renkli yapışkan notlar yerleştirin. Renkleri kendiniz de ayarlayabilirsiniz.
Öğeleri plastik sargı ve tamponla örtmek zaman alır ve sabitlemek için çok sayıda ambalaj bandı gerekir. Bunun yerine yemek takımlarından cam eşyalara kadar her şeyi tutmak için basit köpük torbalar kullanmayı deneyin. Tek yapmanız gereken, eşyayı köpük poşetin içine koymak ve bir kutuya koymak olacaktır.
Eşyaları evin içine ve dışına daha kolay getirmek için taşınma gününde ön kapıyı açık tutmanız gerekecek. Ayrıca gün boyunca bir arka kapıyı veya iç kapıyı açık tutmanız gerekebilir. Hayatınızı kolaylaştırmak için, taşındığınız gün eve kadar yanınızda bir kapı (tamponu) durdurucu getirmenizi öneririz.
Ağır eşyaları büyük kutulara yerleştirmek cazip olsa da, bunları küçük kutulara koymak her zaman en iyisidir. Bu sadece kutuları taşımayı kolaylaştırmakla kalmayacak, aynı zamanda eşyalarınızın alttan düşmesini ve kutuyu yırtmasını da engelleyecektir.
Önümüzdeki birkaç yıl içinde tekrar taşınmayı mı planlıyorsunuz? Ambalajı açmayı bitirdiğinizde, tüm kutuları düzleştirmenizi ve bir sonraki ev taşınma için saklamanızı şiddetle tavsiye ederiz. Bu, kutuları daha sonra satın almak veya bulmak zorunda kalmanızı önleyecektir.
Nakliyeciler için park yeri ayırmayı unutmayın. Onsuz, komşularınızı tiksindirip bir park cezası alabilirsiniz. Ayrıca, zamanın para olduğunu da unutmayın. Şoförlerimiz, büyük boy kamyonlarını park edecek bir yer aramak için değerli zamanlarını boşa harcıyorsa, taşınmanız sonuçta daha pahalıya mal olacaktır.
Taşınırken bir şeyleri geride bırakmak kolaydır. Anahtarları teslim etmeden önce tüm mutfak dolaplarını, yatak odası dolaplarını, çekmeceleri ve aletleri (düşünün: buzdolabınızı) iki kez kontrol etmenizi öneririz.
Tamirci ve temizlik hizmetlerinden arkadaşlara ve aileye, önceki sahiplerin anahtarlarının kime verildiğini bilmiyorsunuz. Güvenlik amacıyla, taşınmadan önce evinize yeni kilit almanızı öneririz. Tüm yapmanız gereken, kilitleri değiştirmek için eve gelip bir çilingir çağırmaktır. Bunu birkaç saat içinde yapabilmeleri gerekir.
Birkaç günlük ihtiyaç kutusu veya çantası olmadan yeni bir eve taşınmayın. Bu kutu, taşınma gününde (ve sonraki birkaç gün) ihtiyacınız olabilecek her şeyi ama her şeyi içermelidir. Temel ihtiyaçlar arasında sürekli kullandığınız ilaçlar, diş fırçaları, giysiler, önemli belgeler, bebek ihtiyaçları, tuvalet kâğıdı, kâğıt havlular, temizlik spreyi, çöp poşetleri, alet çantası, evcil hayvan maması, şişelenmiş su, cüzdanlar ve ekstra ayakkabılar yer alabilir. Taşınmadan önce temel ihtiyaç çantanızda nelerin paketleneceğinin tam listesi yapın.